Demà dijous 26 d’octubre arrenquen les activitats del FILMETS Pro

25/10/2017

Una ‘masterclass’ d’FX i retoc digital, una sessió sobre realitat virtual per a curtmetratges i una trobada amb directors i professionals centraran el FILMETS Pro, del dijous 26 i divendres 27 d’octubre

El Centre Cultural El Carme, ubicat al carrer de Francesc Layret, 78-82 de Badalona, serà la seu central d’aquestes activitats juntament amb el Teatre Principal

Masterclass’ d’FX i retoc digital

El FILMETS Pro començarà amb una ‘masterclass’ d’FX i retoc digital dirigida per Jaume E. Vilaseca i que portarà per títol ‘Els efectes digitals cinematogràfics’. Jaume E. Vilaseca és llicenciat en Belles Arts per la UB en l’especialitat d’Imatge. Ha treballat en publicitat, grafisme i postproducció i actualment també imparteix classes a diferents universitats.

Es farà demà dijous 26 a les 16.30 hores al Teatre Principal, ubicat al carrer de Francesc Layret, 41.

Realitat virtual

El dijous 26 d’octubre a les 18 hores es farà al Centre Cultural El Carme i organitzat conjuntament amb el Clúster Audiovisual de Catalunya la trobada professional per parlar de les ‘Possibilitats de la realitat virtual VR per a la indústria del curtmetratge.

Pere Pérez, CEO de l’empresa Vysion especialitzada en realitat virtual augmentada i tecnologies immersives i Bernat Aragonès, direcció d’edició i postproducció d’Antaviana Films explicaran les últimes novetats en el món de la realitat virtual. El públic assistent viurà de primera mà una experiència de realitat virtual amb unes ulleres VR que facilitarà l’empresa Goodie Cardboard 360.

L’acte serà presentat per Josep Viñeta Balsells, conseller delegat de Badalona Comunicació i conduït per Jordi Mendieta, president del Clúster Audiovisual de Catalunya.

Trobada de professionals per a la distribució de curtmetratges

Amb el títol ‘Les eines de distribució i promoció del curtmetratge’, el divendres 27 d’octubre, a les 16.30 hores, es farà un trobada de professionals del món del curtmetratge dirigida a directors, productors, programadors i distribuïdors al Centre Cultural El Carme. Els ponents explicaran la seva experiència en el món dels festivals, la distribució i producció de curtmetratges i les novetats del sector. Els ponents són:

– Aurélie Chesné, programadora de curtmetratges de France TV i productora

– Millán Vázquez, distribuïdor espanyol de FREAK

– Marta Swiateck, coordinadora de curtmetratges de ficció i animació de Polònia

– Mayra Tinajero, gerent de vendes i desenvolupament de negocis de l’empresa alemanya Reelport GmbH, proveïdora de serveis tecnològics a festivals de cinema.

El moderador de la trobada de professionals serà Agustí Argelich, director del festival FILMETS.

Últim dia per fer les acreditacions al web del festival: https://www.festivalfilmets.cat/filmets-pro/