El FILMETS Badalona Film Festival entra demà divendres en la recta final després d’una setmana de projeccions als tres teatres públics de Badalona

26/10/2017

La Nit de les Venus, gala de cloenda del festival, es farà dissabte 28 a les 22 hores al Teatre Zorrilla

En aquesta sessió especial es lliuraran tots els premis del FILMETS Badalona Film Festival

Demà divendres 27 d’octubre, la 43 edició de FILMETS Badalona Film Festival, un certamen de referència a nivell mundial en l’àmbit dels curtmetratges, entra en la seva recta final. Des del divendres passat s’han projectat en la Secció Oficial un total de 250 curtmetratges procedents dels cinc continents.

Per primera vegada, el FILMETS Badalona Film Festival, festival organitzat per Badalona Comunicació, ha estat present en diverses sessions als tres teatres municipals: Teatre Zorrilla, Teatre Principal i Teatre Blas Infante. També s’ha fet una sessió a l’Institut français de Barcelona i diverses sessions adreçades a professionals, els FILMETS Pro.

FILMETS de la Mediterrània

Demà divendres 27 d’octubre hi haurà dos plats forts del Festival. A les 19 hores es farà la sessió FILMETS de la Mediterrània al Teatre Zorrilla, amb un total de 10 curtmetratges que porten el segell d’estar fets per països banyats pel mar Mediterrani. Són curts procedents de França, Itàlia, Turquia, Grècia i Catalunya.

Última sessió oficial amb un curt de Claudia Cardinale

L’altre moment culminant de divendres serà a l’última sessió en competició, que començarà a les 21 hores també al Teatre Zorrilla. Es projectarà el curtmetratge francès ‘L’aveugle et la Cardinale’, dirigit per Frédrérick Laurent i interpretat, entre d’altres, per Claudia Cardinale.

Finalment, la pel·lícula que tancarà el festival és la britànica  ‘Blue Borsalino’, dirigida per Mark Lobato.

La Nit de les Venus’, dissabte 28 a les 22 hores al Teatre Zorrilla

La Nit de les Venus, la gala de cloenda del festival i on es lliuraran els guardons a les pel·lícules premiades, es farà al Teatre Zorrilla el dissabte 28 d’octubre a les 22 hores i serà retransmesa per Televisió de Badalona i per les televisions adherides a La Xarxa. L’acte serà presentat per la periodista de TV3 Lídia Heredia i pel periodista de Badalona Comunicació Carles Tornero.

Es donaran premis per valor de 9.500 euros i hi haurà Venus de Badalona per a la millor pel·lícula, la millor pel·lícula d’animació, la millor producció documental, la millor producció de Badalona, la millor producció catalana, la millor producció espanyola, la millor producció de la Unió Europea, així com el premi del públic i el premi especial del jurat.