Ninetto Davoli, un dels actors preferits de Pier Paolo Pasolini, ha rebut aquest vespre el Premi Honorífic del FILMETS Badalona Film Festival per la seva llarga trajectòria artística

22/10/2018

En el seu parlament, Ninetto Davoli ha mostrat el seu agraïment al festival per “projectar uns curts que en el seu moment van ser molt sorprenents pel que suposaven de renovació del cinema italià”

Ninetto Davoli

L’actor italià Ninetto Davoli, un dels intèrprets preferits del director Pier Paolo Pasolini, ha rebut aquest vespre el Premi Honorífic del FILMETS Badalona Film Festival. El lliurament de la Venus d’Honor s’ha fet en el decurs d’una sessió especial de Cinema Històric en la que s’han vist 4 curtmetratges dirigits per Pasolini. Ninetto Davoli, que protagonitzava 3 d’aquests 4 curts, ha rebut aquest guardó per la seva llarga trajectòria artística tant en el cinema com a la televisió i al teatre.

Passaven pocs minuts de les 7 de la tarda quan Ninetto Davoli ha pujat a l’escenari del Teatre Zorrilla mentre que a la pantalla de FILMETS es projectava una gran fotografia d’ell. El conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, ha estat qui li ha donat la Venus de Badalona, Premi Honorífic del festival, davant de la mirada atenta de Luca dal Molin, director de la Biennale del Cortometraggio di Vicenza; d’Angelo Gioé, representant de l’Instituto di Cultura Italiano; i d’Agustí Argelich, director de FILMETS.

Després de rebre el guardó honorífic, Ninetto Davoli ha mostrat el seu agraïment al festival pel reconeixement que li ha fet i per “projectar uns curts que en el seu moment van ser molt sorprenents pel que suposaven de renovació del cinema italià”. Davoli ha afegit davant d’un públic entusiasmat que “l’únic inconvenient de veure aquests curts és que surto tan jove que gairebé ni em reconec. Ara són records de la meva joventut”.