‘La femme et le TGV’, amb Jane Birkin, inaugurarà a les 22 hores la 43 edició de FILMETS Badalona Film Festival

20/10/2017

A l’edició d’enguany, que se celebrarà del 20 al 29 d’octubre, es projectaran 250 curtmetratges a la Secció Oficial

Diumenge 22, a les 18.15 hores, es fa la sessió del país convidat,  FOCUS FILMETS: Alemanya, amb la presència dels directors de les pel·lícules

El curtmetratge suís ‘La femme et le TGV’, protagonitzada per Jane Birkin, inaugurarà avui a les 22 hores la 43 edició de FILMETS Badalona Film Festival. Per la catifa vermella del festival que es desplegarà aquesta nit al Teatre Zorrilla hi desfilaran entre d’altres, el director d’aquest curtmetratge Timo von Gunten, i el seu productor, Giacun Caduff. Tots dos presentaran la pel·lícula, nominada als darrers Oscars, seleccionada al prestigiós festival de Locarno i escollida millor curtmetratge suís d’aquest any.

‘La femme et le TGV’ és un curt que mostra com el personatge interpretat per Jane Birkin, una dona poc sociable, saluda cada dia des de casa seva un tren d’alta velocitat que passa pel seu davant. Un dia troba una carta del maquinista en el seu jardí.

L’edició d’enguany de FILMETS Badalona Film Festival projectarà 250 curtmetratges en la Secció Oficial procedents de països dels cinc continents. En total es podran veure en les sessions de competició més de 44 hores de cinema.

FILMETS Badalona Film Festival, festival organitzat per Badalona Comunicació, es farà del 20 al 29 d’octubre. Per primera vegada hi haurà projeccions en els tres teatres municipals: Teatre Zorrilla, Teatre Principal i Teatre Blas Infante.

D’altra banda, també es farà una sessió a l’Institut français de Barcelona, mentre que les sessions adreçades a professionals, FILMETS Pro, es faran al Centre Cultural El Carme.

FOCUS FILMETS: Alemanya

Diumenge a la tarda arriba un dels plats forts del festival. A les 18.15 hores començarà la sessió FOCUS FILMETS: Alemanya, que és el país convidat en l’edició d’aquest any.

A la sessió es projectaran un total de 10 pel·lícules. Abans, però, hi haurà una taula rodona amb els directors i directores dels curts alemanys que des de l’escenari del Teatre Zorrilla presentaran les seves pel·lícules. En aquests moments, la indústria del curtmetratge a Alemanya és una de les més potents d’Europa.

OFF Filmets

A banda de la Secció Oficial amb 250 curts en competició, el festival també té la vessant OFF Filmets, amb diverses activitats especialitzades. Així, un total de 5.000 estudiants de tercer curs de primària (8anys) i de 4t d’ESO (15 anys) assistiran a diverses projeccions adreçades a la seva edat en el Teatre Blas Infante.

També hi haurà sessions específiques com la Masterclass FX i retoc digital amb un taller d’efectes digitals cinematogràfics i un altra sessió organitzada amb el Clúster Audiovisual de Catalunya sobre realitat virtual VR.

La Nit de les Venus, la cerimònia de cloenda el dissabte 28

La Nit de les Venus, la cerimònia on es lliuraran els guardons a les pel·lícules premiades, es farà al Teatre Zorrilla el dissabte 28 d’octubre a les 22 hores i serà retransmesa per Televisió de Badalona. Està pensada perquè sigui un espectacle audiovisual d’’una hora de durada.