El festival FILMETS potencia la seva vessant professional amb la sessió de treball ‘Coproduccions Catalunya-L’Apúlia (Itàlia). Oportunitats de negoci’

23/10/2018

Amb aquesta trobada, FILMETS vol mostrar que no és només una plataforma per a divulgar curtmetratges, sinó que també és un punt de trobada de la indústria del sector

El festival FILMETS ha potenciat en l’edició d’enguany la vessant professional del certamen. Per aquest motiu, el Clúster Audiovisual de Catalunya, el clúster italià Distretto Produttivo Puglia Creativa i l’Apulia Film Comission han organitzat la sessió de treball ‘Coproduccions Catalunya-L´Apulia (Itàlia). Oportunitats de negoci”. La trobada ha servit per presentar el fons italià per a coproduccions de la regió de l’Apúlia on es vol que hi participin les productores de Catalunya.

Sota la convocatòria d’Apúlia Film Found (2018-2020), dotada amb 10 milions d’euros, la sessió de FILMETS ha estat una oportunitat única de negoci per a les productores catalanes. També ha estat un punt de trobada per impulsar nous projectes audiovisuals i fomentar acords reforçant la cooperació entre les productores italianes de la regió de l’Apúlia i les productores catalanes.

Roberto Corciulo, de l’Apulia Film Comission, ha explicat que “la presentació del programa de fons europeu per a les coproduccions a FILMETS ha estat una ocasió fantàstica per mostrar a fora d’Itàlia la feina que fem allà”. “Per la nostra regió, donar a conèixer a les productores catalanes, que són les més potents d’Espanya, la nostra capacitat productiva i les oportunitats que tenim de treballar junts ha estat molt important. I, sincerament, ha anat molt bé”, ha afegit.

Miquel Rutllan, president del Clúster Audiovisual de Catalunya, ha explicat que “tenint en compte que els Clústers justament el que busquen és ajudar a les empreses a ser més competitives, aquesta jornada de FILMETS ha estat molt positiva pel fet que empreses catalanes han intercanviat projectes audiovisuals amb empreses italianes. Per a nosaltres això és fonamental”.

El conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, ha explicat que “amb aquesta trobada, FILMETS fa un pas important perquè demostrem que el festival no és només una plataforma per a divulgar curtmetratges, sinó que també és un punt de trobada de la indústria”. “Han vingut set productores de la regió de l’Apúlia i al voltant de 50 productes catalanes, que són les més importants d’Espanya. I això ens posiciona molt bé com a principal punt de trobada de la indústria del curtmetratge i de l’audiovisual en general”