La combinació de la projecció de la pel·lícula muda de 1911 ‘Pinocchio elettronico’ amb música electrònica interpretada en directe al Teatre Zorrilla causa sensació al festival FILMETS

21/10/2018

Aquesta sessió especial del festival, única a Espanya, ha estat produïda amb el suport del Consulat d’Itàlia a Barcelona i la Fondazione Cineteca Italiana de Milà

Després de l’estrena de ‘Pinocchio Elettronico’, la sessió Focus Itàlia, amb el suport de l’Institut Italià de Cultura, ha presentat 4 curtmetratges que han servit per mostrar el talent i la creativitat del millor cinema curt italià actual

Ha estat un espectacle absolutament contemporani tot i tenir com a base una pel·lícula rodada l’any 1911. La combinació de la projecció de ‘Pinocchio’, un film mut, acompanyada de música electrònica interpretada en directe per 3 músics ha causat una excel·lent sensació i un gran impacte entre el públic que omplia el Teatre Zorrilla.

Aquesta sessió única a Espanya ha estat possible a FILMETS gràcies al suport del Consulat General d’Itàlia a Barcelona i la Fondazione Cineteca Italiana. En aquest sentit, la cònsul d’Itàlia, Gaia Donese, ha explicat “el laboriós treball de restauració de la còpia de ‘Pinocchio’, molt malmesa pel pas del temps, i que ha permès que pugui ser projectada de nou en una pantalla gran”.

Gaia Donese

‘Pinocchio’ és una pel·lícula muda, en blanc i negre, de 42 minuts i dirigida per Giulio Antamoro. Està basada en el llibre del mateix nom escrit per Carlo Collodi. Els protagonistes són Ferdinand Guillaume, que interpreta el paper de Pinocchio; Natalino Guillaume que interpreta el de Lucignolo; Augusto Mastripietri que fa de Geppetto; i Lea Giunchi que interpreta el paper de la fada.

La pel·lícula s’ha restaurat i es presenta en un format que converteix la projecció en un espectacle d’un gran impacte visual i sensorial.

Pel que fa al grup musical, Miclono és un projecte d’experimentació sonora format a finals de 2016 que treballa al voltant de l’electrònica experimental. Qualsevol so que es filtra pels seus sintetitzadors es transforma en les seves produccions de manera polifònica.

Focus Itàlia amb 4 curts

Després de la projecció de ‘Pinocchio’, el Teatre Zorrilla ha acollit també la sessió Focus Itàlia, una sessió internacional en competició que representa al país convidat del festival i que porta al certamen els millors curtmetratges del moment.

S’han vist 4 curtmetratges que són una mostra del talent i la creativitat del millor cinema italià actual. Es tracta dels curtmetratges ‘Il legionario’ (13 minuts), ’59 seconds’ (16 minuts); ‘Piccole Italiane’ (18 minuts) i ‘Timballo’ (18 minuts).

Aquesta sessió ha comptat amb el suport i la col·laboració del Consulat d’Itàlia a Barcelona i de l’Instituto Italiano di Cultura.