FILMETS acollirà diumenge 21 l’estrena de ‘Pinocchio Elettronico’, la pel·lícula muda de 1911 que produïda amb el suport del Consulat General d’Itàlia a Barcelona i la Fondazione Cineteca Italiana de Milà es presentarà amb música electrònica interpretada en directe al Teatre Zorrilla

26/09/2018

Itàlia és el país convidat de la 44a edició d’aquest festival internacional de curtmetratges

Després de l’estrena de ‘Pinocchio Elettronico’, la sessió Focus Itàlia, amb el suport de l’Institut Italià de Cultura, presentarà 4 curtmetratges que mostraran el talent i la creativitat del millor cinema curt italià actual

‘Pinocchio Elettronico’

FILMETS Badalona Film Festival acollirà diumenge 21 d’octubre ‘Pinocchio Elettronico’, l’espectacle contemporani produït amb el suport del Consulat General d’Itàlia a Barcelona i la Fondazione Cineteca Italiana. La ‘performance’ sorgeix de la fusió de la projecció de la pel·lícula muda de 1911 ‘Pinocchio’ i l’acompanyament de música electrònica interpretada en directe per Miclono, un grup format per tres músics. L’esdeveniment tindrà lloc al Teatre Zorrilla a les 18 hores.

‘Pinocchio’ és una pel·lícula muda, en blanc i negre, de 42 minuts i dirigida per Giulio Antamoro. Està basada en el llibre del mateix nom escrit per Carlo Collodi. Els protagonistes són Ferdinand Guillaume, que interpreta el paper de Pinocchio; Natalino Guillaume que interpreta el de Lucignolo; Augusto Mastripietri que fa de Geppetto; i Lea Giunchi que interpreta el paper de la fada.

Pel que fa al grup musical, Miclono és un projecte d’experimentació sonora format a finals de 2016 que treballa al voltant de l’electrònica experimental. Qualsevol so que es filtra pels seus sintetitzadors es transforma en les seves produccions de manera polifònica. Els espectadors de ‘Pinocchio elettronico’ ho podran comprovar en directe al Teatre Zorrilla.

La pel·lícula s’ha remasteritzat i es presenta en un format que converteix la projecció en  un espectacle d’un gran impacte visual i sensorial.

Itàlia, país convidat

Itàlia serà el país convidat de la 44a edició del FILMETS Badalona Film Festival, que es celebrarà del 19 al 28 d’octubre. Així, el festival, amb la col·laboració del Consulat General d’Itàlia a Barcelona i l’Instituto Italiano de Cultura, ha programat la projecció de diversos curts.

‘Piccole Italiane’

Focus Itàlia amb 4 curts

Després de la projecció de ‘Pinocchio’, el Teatre Zorrilla acollirà la sessió Focus Itàlia, una sessió internacional en competició que representa al país convidat del festival i que porta al certamen els millors curtmetratges del moment.

Es podran veure 4 curtmetratges que seran una mostra del talent i la creativitat del millor cinema italià actual. Es tracta dels curtmetratges ‘Il legionario’ (13 minuts), ’59 seconds’ (16 minuts); ‘Piccole Italiane’ (18 minuts) i ‘Timballo’ (18 minuts).

La sessió estarà oberta a tothom prèvia inscripció al web del festival (festivalfilmets.cat).

Aquesta sessió compta amb el suport i la col·laboració del Consulat d’Itàlia a Barcelona i de l’Instituto Italiano di Cultura