Montserrat Carulla, Premi d’Honor de la 41a edició del FILMETS

16/11/2015

Montserrat CarullaL’actriu Montserrat Carulla, un referent del nostre cinema, el teatre i la televisió, i compromesa amb la nostra societat, el curtmetratge i els festivals de cinema de Catalunya, serà guardonada amb el Premi d’Honor Filmets 2015, guardó que s’entregarà el dissabte 28 de novembre (20.00 hores) a la NIT DE LES VENUS.

L’Actriu catalana, va començar fent teatre amateur i a finals dels anys quaranta, va realitzar diversos cursos a l’ Institut de Teatre de Barcelona.

A partir de 1960 va començar a treballar en el teatre professional, participant en obres com Soparem a casa, El fiscal Recasens i en l’adaptació de Romeo i Julieta per part de Josep Maria de Sagarra. Va anar dues temporades a Madrid i va tornar a Barcelona el 1964.

Des de llavors, ha participat en nombroses obres de teatre, pel·lícules i en sèries de televisió com Secrets de família, El cor de la ciutat o Hospital Central entre altres.

També va cursar Història de l’Art a la Universitat de Barcelona en 1970 i va realitzar doblatges per a pel·lícules estrangeres al català i castellà. En 1995 va rebre el Premi Creu de Sant Jordi, el 1999 la Medalla d’Or al Mèrit Artístic i el 2013 el Premi Gaudí d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català.