FILMETS arrenca amb una programació de luxe i nous espais de projecció

18/10/2016

Irlanda, país convidat

Marcianos de Marte, de Fernando Trullols, première mundial, inaugurarà oficialment el Festival

1-marcianos-de-marte

Marcianos de Marte de Fernando Trullols

La 42a edició de FILMETS Badalona Film Festival tindrà enguany una secció oficial amb 232 curtmetratges de 36 països i amb més de 4.000 pel·lícules inscrites i visionades pel jurat de selecció. El Festival se celebrarà del 21 al 30 d’octubre del 2016.

La 42a edició del FILMETS BADALONA FILM FESTIVAL se celebrarà del 21 al 30 d’octubre a les seus oficials del Teatre Zorrilla, el Teatre Blas Infante, el Centre Cultural el Carme, el Museu de Badalona, les Biblioteques de la ciutat i a l’Institut Francès de Barcelona, que acollirà dues sessions del programa internacional amb curtmetratges infantils i de França en competició.

El Programa Internacional, l’eix central de FILMETS, inclou la projecció de 232 curtmetratges de 36 països que han estat seleccionats per competir en el festival d’enguany d’entre més de 4.000 curtmetratges, i es podran veure a les diferents seus del festival.

El Festival es posarà en marxa el divendres dia 21 d’octubre a les 18.00 hores. El curt Ennemis Intérieurs, de Sélim Azzazi (França), premi del públic a Clermont-Ferrand 2016, obrirà la primera sessió del programa internacional del festival aquest divendres a les 18 hores. El festival s’inaugurarà oficialment el mateix divendres dia 21 d’octubre a les 21.00 hores. Una novetat de l’edició d’enguany és que la sessió inaugural serà oberta a la ciutadania (aforament limitat).

Jurat oficial internacional
El jurat internacional està format per: Dani de la Orden –director-, Merja Ritola –productora- (Finlàndia), Marie-Élaine Riou, directora del festival Regard al Quebec (Canadà), Aritz Cirbián –productor- i Rita Colantonio –actriu i realitzadora- (Itàlia).

Juanjo Giménez, premi d’honor 2016
Juanjo Giménez ha estat guardonat amb el Premi d’Honor d’aquesta 42a edició del festival. L’acte tindrà lloc el dissabte 29 d’octubre a les 20 hores al Teatre Zorrilla, en el marc de la Nit de les Venus, que serà retransmesa en directe per Televisió de Badalona, les televisions adherides a la Xarxa de Comunicació Local i pel canal La Xarxa Televisions de l’oferta de l’operador Movistar+. Juanjo Giménez és un professional del cinema que ha apostat des de fa molts anys pel curtmetratge i, entre desenes de guardons, ha guanyat la Venus de Badalona en dues ocasions i enguany la Palma d’Or del festival de Canes. Timecode, el curtmetratge guanyador a Canes, es podrà veure en aquesta edició del festival en competició.

juanjogimenez

Cartell oficial
El disseny de la portada del catàleg i del cartell oficial de Filmets és obra de Marta Blanco Muñoz, alumna de disseny gràfic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona.

Des dels seus inicis, el nombre de les sessions ha anat augmentant, amb una tasca de difusió a totes les escoles, instituts, casals i residències de gent gran, etc. El Festival ofereix una sessió per a tots els públics amb intèrpret de llengua de signes i subtitulació per a sords el dissabte 22 d’octubre a les 17h.

 

PROGRAMA INTERNACIONAL
La secció oficial, on es podran veure totes les pel·lícules en competició, està distribuïda en 26 sessions del programa internacional. Tots els curtmetratges de secció oficial es projectaran al Teatre Zorrilla de Badalona i a l’Institut Francès de Barcelona.

 Sessions temàtiques:

 • Irlanda, país convidat: sessió del programa internacional dedicada als curtmetratges guardonats en els festivals més importants del món. Hi destaca, entre d’altres també multiguardonats, el curtmetratge Stutterer, de Benjamin Cleary, guanyador de l’Oscar al millor curtmetratge de ficció del 2016.
 • Manifest: sessió amb curtmetratges de temàtica política i reivindicativa.
 • Sessió golfa: els curts més agosarats i atrevits de la programació.
 • Cinema mediterrani: sessió dedicada a la filmografia dels països mediterranis.
 • Drets Humans: amb curtmetratges de rerefons social.
 • Filmets Campus: produccions d’escoles de cinema de Catalunya i Europa. 
 • Filmets en família: sessions per als més petits de la ciutat, amb la projecció de curtmetratges d’animació internacionals. Les sessions seran al Teatre Zorrilla el diumenge 23 al matí a les 10.30h i a les 12h amb programació diferent.
 • Filmets en forma: sessió de curtmetratges sobre el món de l’esport, amb la col·laboració del BCN Sports Film.
 • Selecció Palmarès: diumenge 30 d’octubre a les 17h al Teatre Zorrilla es farà una projecció dels curtmetratges guanyadors de la 42a edició.

  

OFF FILMETS
A més de la secció oficial, el Festival agrupa totes les activitats paral·leles a l’OFF FILMETS. Es tracta de tot un seguit de sessions adreçades tant a joves com a directors i professionals. L’OFF FILMETS es desenvoluparà en diferents espais: al Teatre Blas Infante, al Museu de Badalona, a biblioteques de la ciutat, i al Centre Cultural El Carme, on es portarà a terme la trobada de directors i professionals FILMETS Pro.

Aquestes són les sessions de l’OFF FILMETS:

 • Filmets primària i Filmets secundària: sessions amb prop de 5.000 alumnes de les escoles de la ciutat de 3r de primària i 4t de secundària.
 • Filmets per a tothom: sessions per a persones amb diversitat funcional.
 • Filmets a les biblioteques: sessions de curts infantils a totes les biblioteques de la ciutat dies previs al Festival (Lloreda, 4 d’octubre; Sant Roc, 6 d’octubre; Llefià-Xavier Soto, 10 d’octubre; Canyadó i Casagemes-Joan Argenté, 11 d’octubre; Pomar, 19 d’octubre i Can Casacuberta, 20 d’octubre) amb l’objectiu d’apropar el cinema en curt a tots els barris de la ciutat. 
 • Masterclass: enguany amb Alfredo Torres, Adrián Garcia i Víctor Maldonado de Headless, un dels estudis d’animació de Barcelona més creatius i innovadors. Poden presumir de tenir clients com Dreamworks, Disney i Nickelodeon. La seva feina va des de ‘Nocturna‘, als seus inicis, passant per ‘Tadeo Jones‘ fins a la més recent col·laboració a la pel·lícula de J.A. Bayona Un monstre em ve a veure.
 • Cinema històric: la catorzena edició de Cinema històric està dedicada al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, que celebra els 600 anys de la seva fundació. Es projectarà una selecció de documentals sobre la Festa de l’Arbre celebrada anualment a l’ermita de Sant Onofre.
 • Badalona en curt: projecció dels curtmetratges realitzats per autors locals. Enguany s’han presentat 27 pel·lícules a competició, tres de les quals participaran a la secció oficial.
 • Filmets Pro: una trobada de professionals del sector del curtmetratge dirigida a directors, productors, programadors i distribuïdors. Se celebrarà el divendres dia 28 d’octubre a les 17.00 hores al Centre Cultural El Carme, carrer Francesc Layret 78-82 de Badalona. Reconeguts professionals internacionals del món del curtmetratge ens explicaran la seva experiència en el món dels festivals, la distribució i producció de curtmetratges i novetats del sector. Ponents:
 • José Luis Montesinos, director – Guanyador del premi Gaudí 2015
 • Marie-Élaine Riou, directora de Regard Saguenay International Short Film Festival i del Mercat de curtmetratges, Canadà (Quebec)
 • Pablo Menéndez, distribuïdor, Marvin&Wayne
 • Merja Ritola, Inland Film Company Oy, productora, de Finlàndia.

Inscripcions online

 • Mirades de cine (L’altra cara dels festivals): exposició de fotografies d’Agustí Argelich realitzades els darrers anys als festivals de Canes, Sant Sebastià, Sitges i Deauville entre d’altres. Una mirada personal de directors, actors i actrius i un homenatge als professionals dels mitjans de comunicació. Del 3 d’octubre al 15 de novembre al carrer Canonge Baranera 95 – Badalona.
 • Filmets Connect’art: mostra de curtmetratges dins del Connect’art, la 4a Fira de Joves creadors de Badalona. Tindrà lloc el proper dissabte 22 a la Plaça Pompeu Fabra.

 

El curtmetratge Marcianos de Marte, de Fernando Trullols, guanyador d’un premi Goya, serà la pel·lícula que obrirà oficialment el festival.

Està interpretada per Miki Esparbé, Núria Gago, Sandro Ballesteros i per Paula del Río, actriu revelació. Aquesta pel·lícula serà première mundial al festival. El director, els actors i l’equip tècnic seran presents a la inauguració. Fernando Trullols ha treballat amb directors com J.A. Bayona entre d’altres.

De la programació d’aquest any destaquen les produccions que han estat seleccionades o guanyadores als festivals de Canes, Sundance, Berlín, Venècia, Clermont-Ferrand, Hamburg, Tribeca, Trouville, etc., i també han estat nominades o guanyadores dels premis Gaudí, Goya, César, Donatello, els Bafta o els Oscar de Hollywood.

Totes les fitxes tècniques i artístiques i les sinopsis dels curtmetratges de FILMETS 2016 es trobaran en el catàleg oficial, disponible per descarregar-lo en format pdf al web https://www.festivalfilmets.cat a partir del dimarts 18 d’octubre.

 

DADES D’INTERÈS

Spot: Podeu trobar-lo a la web del Festival.

Sessió inaugural – Programa Internacional 2: FILMETS Badalona Film Festival 2016 s’inaugurarà el divendres 21 d’octubre a les 21 h al Teatre Zorrilla (entrada lliure).

Cerimònia de cloenda (Nit de les Venus): serà el dissabte dia 29 d’octubre a les 20 h al Teatre Zorrilla (entrada amb invitació).

La cerimònia de cloenda serà emesa en directe per Televisió de Badalona, les televisions adherides a la Xarxa de Comunicació Local i pel canal La Xarxa Televisions del paquet ofert per Movistar+.

Telèfon de contacte: +34 93 497 40 00

Correu electrònic de contacte: filmets@festivalfilmets.cat

ACREDITACIONS
A la web del festival podreu trobar la pestanya: ‘Acreditacions‘.

Els mitjans de comunicació podran accedir a totes les projeccions del festival mitjançant l’acreditació de premsa. L’acreditació també dóna dret a assistir a la sessió inaugural i a la cloenda, per a les quals és imprescindible mostrar l’acreditació.

Per qualsevol dubte podeu contactar al correu electrònic premsafilmets@teleb.cat

FILMETS Badalona Film Festival està organitzat per l’Ajuntament de Badalona i produït per l’empresa municipal Badalona Comunicació.

 6-stuttererStutterer de Benjamin Cleary