Quatre curtmetratges projectats a la darrera edició del festival FILMETS han estat preseleccionats als Premis Gaudí i als Premios Goya de cinema

13/11/2018

Les pel·lícules escollides son ´Via Cruxis’, ‘Cunetas’, ‘La inútil’ i ‘Tomorrow’, que es van poder veure al Teatre Zorrilla de Badalona entre el 19 i el 28 d’octubre i demostren l’alt nivell del festival de curts badaloní

‘Via Cruxis’ va obtenir, després d’una votació popular, el premi del Públic, dotat amb una Venus de Badalona i 1.000 euros

‘Via Cruxis’ dirigit per Ignasi López

Un total de quatre curtmetratges que es van poder veure a la darrera edició del FILMETS Badalona Film Festival, que es va celebrar del 19 al 28 d’octubre, han estat preseleccionats en els Premis Gaudí i Premios Goya de cinema i tenen ara mateix opcions reals de conquerir aquests preuats guardons cinematogràfics. Aquest fet demostra, un any més, la bona qualitat i l’alt nivell dels curtmetratges que es presenten a competició en el festival FILMETS.

Pel que fa als XI Premis Gaudí, organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català, els curts preseleccionats són ‘Via Cruxis’, dirigit per Ignasi López, i ‘Tomorrow’, dirigit i escrit per Andrew Tarbet. Els Premis Gaudí  es donaran a conèixer en la gran festa del cinema català que es farà el proper 27 de gener. Prèviament, l’11 de desembre es donaran a conèixer els curts nominats.

Pel que fa als 33 Premios Goya, organitzats per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, els curts preseleccionats són ‘Via Cruxis’, dirigit per Ignasi López; ‘Cunetas’, dirigit per Pau Teixidor; i ‘La inútil’, dirigit per Belén Funes. Els Premios Goya, la gran nit del cinema espanyol, es donaran a conèixer la nit del 2 febrer en una gala que es farà a Sevilla. Aquests curtmetratges podran ser votats a les properes setmanes per tots els acadèmics per decidir els que, finalment, optaran als Premios Goya.

‘Via Cruxis’, premi del Públic de FILMETS

El curtmetratge ‘Via Cruxis’, preseleccionat tant als Premis Gaudí com als Premios Goya, va ser el curt que més va agradar als espectadors que van passar pel FILMETS Badalona Film Festival. Per això va guanyar el premi del Públic, dotat amb una Venus de Badalona i 1.000 euros.

‘Via Cruxis’ és un curt d’animació català, d’11 minuts de durada, escrit i dirigit per Ignasi López i produït per Ana Vega. L’argument explica que en Marcel i l’Andrezj són una llegendària parella de muntanyencs que han estat els primers a conquerir els cims més alts i difícils. Ara s’enfrontaran al repte més difícil de tots: coronar el cim verge de la muntanya més alta.

‘Tomorrow’, ‘Cunetas’ i  ‘La inútil’

‘Tomorrow’ és un curtmetratge de ficció, de 15 minuts de durada. Escrit i dirigit per Andrey Tarbot, està interpretat per Andreu Marull i Marta Bayarri. El curt explica com un home abandona la seva família i la seva granja  perseguit pel record d’un succés violent. Aleshores inicia un viatge cap a un futur incert.

‘Cunetas’ és un curt de ficció, de18 minuts de durada, dirigit per Pau Teixidor i escrit pel propi Pau Teixidor i Albert Auladell. Està interpretat per Manuel Morón, Ana Fernández, Fina Rius i Roser Vilajosana. El curt mostra com durant la Guerra Civil espanyola una família de camperols ha de fer front a l’amenaça feixista. Cansats d’aguantar humiliacions, la família prendrà una decisió inesperada.

‘La inútil’ és un curt  de ficció de 17 minuts de durada, dirigit per Belén Funes i escrit per la mateixa Belén Funes i Marçal Cebrián. Els intèrprets són Nausicaa Bonnin, María Rodríguez, Borja Espinosa i Greta Fernández. El curt relata que Merche no passa pel seu millor moment i d’això se’n ressent la seva millor amiga, la Irene.

‘La inútil’ dirigit per Belén Funes