FILMETS tanca la 44a edició creixent quantitativament amb un 30% més de públic i en qualitat amb la presència de destacades personalitats del món del cinema

29/10/2018

Un total de 14.531 persones han passat per FILMETS 2018, de les que cal destacar  els més de 5.000 alumnes de primària i secundària que han assistit a les projeccions per a estudiants

FILMETS ‘Pro’, la part del festival adreçada a professionals, fa un pas endavant i creix qualitativament amb la sessió ‘Coproduccions Catalunya-L’Apúlia (Itàlia). Oportunitats de negoci’

Públic sortint d’una sessió al Teatre Zorrilla

La 44a edició del festival FILMETS, que s’ha fet del 19 al 28 d’octubre, s’ha tancat amb un increment de poc més del 30% de públic en relació a l’edició de 2017 passant de 6.000 a 8.000 espectadors en les 24 sessions competitives. En algunes d’aquestes sessions l’aforament del Teatre Zorrilla ha estat complet. Mentre ha durat el festival s’han pogut veure 210 curts, que són els que aspiraven als premis.

En total, 14.531 persones han passat per totes les activitats de FILMETS, tant a la Secció Oficial com a les activitats de l’OFF FILMETS. A banda de les 8.000 persones que han assistit a les 24 sessions competitives cal destacar que 5.136 alumnes de 8 i 15 anys han passat pel Teatre Blas Infante en les projeccions Filmets Primària i Filmets Secundària.

Però també cal afegir a aquestes excel·lents xifres d’assistència, les 600 persones que han assistit a les projeccions de Filmets a les Biblioteques, que s’han fet a totes les biblioteques de Badalona; els 45 infants que han participat en els tallers ‘El cinema també s’escolta’; les 600 persones que han assistit al Teatre Principal a la sessió FILMETS per a tothom i a la ‘masterclass’ amb el productor i enginyer musical Josep Roig Boada; els 100 assistents a la trobada ‘Coproduccions Catalunya-L’Apúlia. Oportunitats de negoci’ i els 50 assistents a la sessió de treball ‘Mou el teu curt!’.

Creixement qualitatiu en el FILMETS ‘Pro’

Però el festival no ha crescut només quantitativament. També ho fet qualitativament, especialment a les activitats adreçades a professionals, el FILMETS ‘Pro’. En aquest apartat cal destacar la sessió ‘Coproduccions Catalunya-L’Apúlia (Itàlia). Oportunitats de negoci’ que va aplegar al Centre Cultural El Carme a bona part de la indústria audiovisual catalana a FILMETS. Van participar-hi 100 persones en representació de més de 50 productores entre les quals hi havia Filmax, Mediapro, Diagonal TV, Nova Veranda, Mallerich Films, Lavínia, etc.

Per part italiana van ser set les productores que hi van assistir comptant amb la presència d’un representant de l’Apúlia Film Commission.

També la trobada ‘Mou el teu curt’, adreçada a creadors de curtmetratges, va tenir una bona acollida. En aquesta sessió es va explicar què es pot fer per promocionar i distribuir una pel·lícula un cop ja està enllestida.

De tot el que s’ha viscut a FILMETS cal destacar que Ninetto Davoli, actor fetitxe del controvertit director italià Pier Paolo Pasolini, ha rebut el Premi Honorífic de FILMETS 2018. També cal destacar la projecció de la pel·lícula ‘Pinocchio’, rodada l’any 1911 que es va veure amb música electrònica interpretada en directe. Finalment cal destacar dues sessions especialitzades: la que va commemorar els 50 anys de Maig del 68 i la de curts dirigits per Pasolini. El país convidat en l’edició d’enguany ha estat Itàlia.