FILMETS reunirà més de 6.000 infants i joves a les activitats paral·leles del festival

10/10/2018

El Teatre Blas Infante acollirà les projeccions adreçades a joves de 3r de Primària i de 4rt d’ESO de totes les escoles públiques i concertades de Badalona així com dels instituts

Els més petits també poden veure una selecció de curtmetratges d’animació a ‘FILMETS a les Biblioteques’

Teatre Blas Infante de Badalona

A banda de les sessions competitives, el festival FILMETS vol també arribar als escolars de Badalona i als infants més petits de la ciutat. Mentre duri el festival, del 19 al 28 d’octubre, més de 6.000 infants i joves participaran a les activitats cinematogràfiques paral·leles al certamen.

FILMETS ha convidat a totes les escoles públiques i privades concertades i a tots els instituts de Badalona a assistir a les projeccions. Entre aquestes sessions i les que es fan a les biblioteques, més de 6.000 infants i joves veuran aquest any curts de FILMETS.

Amb el nom de ‘FILMETS Primària’ i ‘FILMETS Secundària’, el Teatre Blas Infante, ubicat al barri de Llefià, acolllirà cada dia feiner, de 10 a 13 hores, les projeccions per a estudiants de 3r de Primària (8 anys) i de 4rt d’ESO (15 anys). Es tracta d’una activitat pedagògica que permet als joves entrar en contacte amb un cinema de qualitat, potser per primera vegada a la seva vida.

Prèviament a la projecció, cada centre educatiu ha rebut un dossier de les pel·lícules que veuran els alumnes perquè puguin treballar a classe els temes que surten als curtmetratges.

El fet d’acotar les projeccions a un curs de Primària i a un altre d’ESO cada any permetrà a aquests alumnes acudir a les projeccions de FILMETS per a les escoles dues vegades durant tot el cicle de l’ensenyament obligatori.

Lògicament, les pel·lícules que es projecten per als escolars de primària i les que  es projecten per als d’ESO són diferents i estan adequades a les corresponents franges d’edat. L’objectiu és que els més petits passin una bona estona veient pel·lícules, mentre que pels més grans l’objectiu és provocar la reflexió amb els temes que es veuran a la pantalla.

‘FILMETS a les Biblioteques’

Però per aquells nens i nenes que encara no fan primer de Primària, FILMETS també ha preparat tot un seguit de projeccions. Es tracta de les sessions anomenades  ‘FILMETS a les Biblioteques’. Durant uns dies, la tradicional ‘Hora del conte’ es transforma en l’hora del cinema. Sóns sessions de curmetratges infantils que ofereixen cinema de qualitat a infants acompanyats de les seves famílies. Les biblioteques de Badalona que hi participen són Can Casacuberta, Lloreda, Pomar, Sant Roc, Llefià-Xavier Soto, i Canyadó-Casagemes-Joan Argenté.