REDES


 


06/11/2011





Compartir aquesta notícia en

 

 



CINEMA I MÚSICA QUEBEQUESOS, COLOFÓ D'UN PRIMER CAP DE SETMANA DE FESTIVAL MARCAT PEL PLE ABSOLUT A LES SEUS OFICIALS

foto 

Aquest any es dobla la sessió Filmets en família per acollir els centenars d'espectadors d'un públic familiar que omple el Zorrilla i el Círcol

Filmets en família va aconseguir el primer ple absolut del Festival després d'omplir, amb una sola sessió, els teatres Zorrilla i el Círcol. Per primera vegada a la història de Filmets, aquest any s'ha projectat la mateixa sessió dues vegades: quan centenars d'espectadors havien omplert ja la platea i els dos pisos del Zorrilla, es va repetir la mateixa sessió al Círcol mitja hora més tard. D'aquesta manera ningú no es va perdre els curtmetratges infantils i el Festival signava un èxit rotund de participació omplint les dues seus oficials. Tots els assistents van rebre un obsequi, gentilesa dels patrocinadors del Festival, i una claqueta cinematogràfica feta a mà pels joves de l'Associació de Paràlisi Cerebral, ASPACE.

El Zorrilla es va omplir totalment de nou diumenge a la tarda amb la sessió de la filmografia convidada: Cinema i música: filmografia del Quebec. Si els curtmetratges van interessar centenars d'espectadors que no deixaven cap butaca buida, el concert del grup Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs aconseguia aixecar-los dels seus seients per gaudir de la música folk quebequesa. Tot plegat amb la presència d'autoritats i cineastes quebequesos i, també, d'autoritats locals. De fet, les autoritats que van presidir l'acte van ser Marjolaine Ricard, directora de l'Oficina del Quebec a Barcelona; Miguel Jurado, tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona; i Naomi Daniel, coordinadora de l'Àrea de Cultura del Consistori i gerent de Badalona Cultura.

Però més enllà de les seus oficials del Festival, Filmets va convocar també els alumnes de l'Escola d'art i superior de disseny Pau Gargallo a la botiga Okey de Vidal Grup per a una masterclass sobre stop motion. Durant la sessió, que va comptar amb la presència de prop d'un centenar de joves, els guanyadors d'un Premi Gaudí Anna Solanas i Marc Riba van descobrir els secrets de la seva tècnica per crear sensació de moviment amb titelles de fusta.

Durant aquest primer cap de setmana de Festival també han tingut lloc les sessions Badalona en curt, que va comptar amb la presència de la majoria d'autors badalonins; la Sessió golfa, del Programa Internacional, dissabte a la nit; Filmets en forma, inaugurada pel regidor d'Educació, Esports i Ciutadania de l'Ajuntament de Badalona, Juan Fernández, i la Productora Executiva de Barcelona Sports Film, Barbara Destefanis; i la novetat d'aquest any: Videoclips, projectats per primera vegada en el marc del Festival.

Després d'un primer cap de setmana d'èxit, avui la programació de Filmets continua amb les sessions Filmets jove, Filmets per la convivència i Filmets drets humans, i noves activitats paral·leles. També hi haurà la masterclass del productor del Quebec Danny Lennon a l'ESCAC a les 14 hores i la projecció de curts catalans a la FNAC Arenas a les 19 hores.

*Podeu consultar la programació a www.festivalfilmets.cat.

*Per sol·licitar més informació, material gràfic o audiovisual i acreditacions, podeu enviar un correu electrònica a l'adreça: premsa@badalonacom.cat.

Premsa i Comunicació
Bàrbara Sedó | Tel. 647 176 516 | premsa@badalonacom.cat
FILMETS Badalona Film Festival 2011 | del 4 al 13 de novembre
www.festivalfilmets.cat | Tel. 93 497 40 00

 



<< Tornar