REDES


 


24/10/2011





Compartir aquesta notícia en

 

 



DOSSIER DE PREMSA FILMETS BADALONA FILM FESTIVAL 2011

 

La 37a edició de FILMETS Badalona Film Festival arriba amb 32 sessions de secció oficial competitiva obertes al públic
El cinema i la música del Quebec, una de les novetats d'aquest any, amb una selecció antològica de pel·lícules i un concert de música tradicional quebequesa
La 37a edició de FILMETS BADALONA FILM FESTIVAL, que se celebrarà del 4 al 13 de novembre de 2011, té com a seus oficials el Teatre Zorrilla i el Teatre El Círcol. Altres escenaris, que portaran els curtmetratges del festival més enllà dels teatres i fins i tot de la ciutat són també totes les biblioteques de la ciutat, la FNAC Arenas i l'estació de metro de Plaça Universitat.
En el Programa Internacional, eix central del festival com a secció oficial a competició, es projectaran 293 curtmetratges provinents de 44 països participants. Les obres programades per a les 32 sessions competitives del Programa Internacional han estat seleccionades d'entre els més de 2.700 curtmetratges inscrits. Durant aquestes sessions, gratuïtes i obertes al públic, tindran lloc les habituals cites amb Filmets en família, Manifest, Sessió golfa, Cinema i música: filmografia del Quebec, Filmets jove, Cinema històric, Filmets per la convivència, Badalona en curt o La mar de Filmets: cinema de la Mediterrània.
El festival serà de nou un punt de trobada de directors i realitzadors de curtmetratges d'arreu del món, i comptarà amb la presència de cineastes i representants de festivals dels Estats Units d'Amèrica, Itàlia, França, Canadà, Corea del Sud, Xile, Brasil, el Quebec, Portugal, Alemanya, Països Baixos, Polònia, Bèlgica, el País Basc, Suïssa i Grècia, entre d'altres.
L'entrada a totes les sessions de projeccions i activitats paral·leles és gratuïta. Per a les nits d'Inauguració i Cloenda cal invitació o acreditació de premsa.
NOVETATS
En el marc de FILMETS Badalona Film Festival neix aquest any la marca MerCATin, 1r Mercat del Curtmetratge Internacional i Català. MerCATin permetrà als professionals que assisteixin al festival entre el 7 i l'11 de novembre visionar les darreres produccions catalanes i les pel·lícules de la secció oficial del festival.
Respecte la programació, aquest any s'incorpora al festival un nou gènere, el videoclip. També inaugurem noves sessions, les de Filmets drets humans, Filmets en forma o Videoclips. Pel que fa a la secció Filmets jove, que ofereix sessions per a estudiants de primària i secundària de la ciutat, cal destacar que aquest any visualitzaran els curtmetratges del Programa Internacional seleccionats per aquestes sessions especials més de 3.500 nens i joves dels centres educatius badalonins.
La filmografia convidada d'aquest any, el Quebec, viatjarà al festival amb els millors curtmetratges en col·laboració amb la SODEC, el festival REGARD Saguenay i també l'Oficina del Quebec a Barcelona. De la mà de la filmografia convidada s'oferirà l'actuació musical del grup Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs, exponent de música folk i tradicional del Quebec (diumenge, 6 de novembre) i la Master Class de Danny Lennon, programador i distribuïdor, a l'ESCAC de Barcelona, oberta als estudiants de cinema de Catalunya (dijous, 3 de novembre). També cal destacar l'exposició sobre el cinema del Quebec, que Filmets promou amb la col·laboració de l'Office national du film du Canadà, Le Musée de la civilisation de Québec i Eurêka! Productions.
Una segona master class s'oferirà el dia 5 de novembre, en aquest cas d'Stop Motion, a càrrec de Marc Riba i Anna Solanas. Una sessió que desvetllarà els secrets d'una tècnica centenària capaç de fer que un objecte inanimat cobri vida. La master class tindrà lloc a la botiga OKEY del carrer de Mar.
A més, aquest any se celebrarà en el marc del festival la taula rodona Qui compra què?, amb la presència de dos prestigiosos professionals, Roland Nguyen (France 3 TV - França) i Jõao Garção (RTP - Portugal) i amb la col·laboració de CATALAN FILMS i de la CI&VI.
PROGRAMA D'ACTIVITATS
- PROGRAMA INTERNACIONAL (SECCIÓ OFICIAL A COMPETICIÓ): 32 sessions amb 293 pel·lícules, entre el 6 i 13 de novembre al Teatre Zorrilla i al Teatre El Círcol (vegeu horaris).
- FILMETS JOVE: Sessions matinals per a alumnes de primària i secundària (Teatre Zorrilla i Teatre El Círcol), amb pel·lícules a competició seleccionades del Programa Internacional. Els més de 3.500 nens i joves que participaran en aquestes sessions consoliden l'èxit d'aquesta categoria, en què hi haurà activitats paral·leles de maquillatge i caracterització cinematogràfica a càrrec de Cazcarra Image Grup (vegeu horaris).
- PETITS FILMETS: Sessions especials en què Filmets es desplaça a les llars d'infants per iniciar els més petits al món del cinema.
- FILMETS EN FAMÍLIA: Programació especial per gaudir en família, en companyia de petits i grans, amb gran presència dels millors curts d'animació internacionals. Dues sessions, una al Teatre Zorrilla (12 hores) i, mitja hora més tard (12.30 hores), la mateixa sessió al Teatre El Círcol (diumenge, 6 de novembre).
- CINEMA I MÚSICA: EL QUEBEC: dedicada a la cinematografia del Quebec, amb la selecció dels millors curtmetratges en col·laboració amb la SODEC i el festival REGARD Saguenay (diumenge, 6 de novembre). Enguany se celebrarà un concert a càrrec del grup quebequès Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs.
- LA MAR DE FILMETS: CINEMA DE LA MEDITERRÀNIA: Sessió especial a competició de curts fets als països i zones de la mediterrània, amb la col·laboració de MÈDIT (divendres, 11 de novembre).
- MANIFEST: El Programa Internacional compta amb la sessió especial Manifest, amb una selecció de 12 curtmetratges de temàtica o rerefons polític (dissabte, 5 de novembre).
- SESSIÓ GOLFA: La selecció a competició també compta amb la Sessió golfa: una tria específica de 13 curts per al públic més noctàmbul i cràpula (dissabte, 5 de novembre).
- BADALONA EN CURT: Projecció d'una selecció de pel·lícules i vídeos d'autors badalonins (dissabte, 5 de novembre a les 10.00 hores al Teatre Zorrilla).
- CINEMA HISTÒRIC: La desena edició de Cinema històric que el Museu de Badalona ofereix dins el festival Filmets està dedicada aquest any a la filmografia de Joan Vidal (un dels fundadors del festival l'any 1969) i Toni Planells (dijous, 10 de novembre a les 19.00 hores).
- FILMETS ES MOU:
- Filmets a les biblioteques: sessió de curts infantils a totes les biblioteques de la ciutat.
- Filmets a la FNAC Arenas: sessió especial del palmarès de Filmets 2010, curts infantils i una selecció dels curtmetratges catalans del 2011.
- Filmets al metro: sessió del palmarès de Filmets 2010, a l'estació de Plaça Universitat.
- FILMETS PER LA CONVIVÈNCIA: Sessió de curtmetratges de temàtica social. Conveni amb el Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. Posterior gira per promoure el festival dins el territori català (Esparraguera, Tremp, Alcanar, Bell-lloc d'Urgell, Manresa, Berga, Lloret de Mar, Girona, Constantí i Sant Feliu de Llobregat) (dilluns, 7 de novembre a les 17.00 hores).
- VIDEOCLIPS: Premi especial als millors videoclips. Amb aquesta secció nova es recupera en el marc del festival un gènere que va prendre rellevància a Badalona a principis dels anys 70 en el marc del Festival de la Cançó Filmada, aleshores – d'àmbit estatal (diumenge, 6 de novembre a les 17.00 hores).
- FILMETS DRETS HUMANS: Sessió especial de curtmetratges, fruit del conveni amb la Federació Catalana d'ONG pels drets humans (dilluns, 7 de novembre a les 19.00 hores).
- FILMETS EN FORMA: Sessió dedicada al cinema esportiu amb curts que destaquen els valors de l'esport, en col·laboració amb el Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona i BCN Sports Film (diumenge, 6 de novembre a les 16.00 hores).
- FILMETS PER A TOTHOM: Curtmetratges per a nens i nenes amb disminució psíquica i física. La sessió projectarà el curt de 20 minuts que ells mateixos que han fet (dimarts, 8 de novembre a les 11.00 hores al Teatre El Círcol).
- FILMETS MUSICALS: Selecció dels millors curts musicals que es projectaran al Museu de Badalona en el marc de l'exposició commemorativa del 90è aniversari de l'Orfeó Badaloní (dissabte, 22 d'octubre a les 18.00 hores).
JURAT INTERNACIONAL
Aquest any el Jurat Internacional està presidit per ROLAND NGUYEN, comprador i programador de curtmetratges de France 3 TV; i integrat per VERÓNICA VILA-SAN-JUAN, productora executiva de pel·lícules, sèries de TV, documentals i curtmetratges; JOÃO GARÇÃO BORGES, programador de cinema i televisió, director, productor, guionista, editor i crític de cinema de la RTP portuguesa; ANNA SOLANAS, directora de cinema d'animació de la productora I+G Stop Motion, curtmetratges i sèries; i CLARA DOUCET, directora de programació del MECAL, entre d'altres festivals.
DADES D'INTERÈS
- INAUGURACIÓ: FILMETS Badalona Film Festival 2011 s'inaugura el divendres, 4 de novembre a les 22.00 hores al Teatre Zorrilla.
- CLOENDA: La cerimònia de cloenda (Nit de les Venus) tindrà lloc el dissabte, 12 de novembre a les 21.00 hores al Teatre Zorrilla.
- ADRECES: Les projeccions es duran a terme al Teatre Zorrilla (Canonge Baranera, 17, Badalona) i al Teatre El Círcol (Sant Anastasi, 2, Badalona).
- ACCÉS GRATUÏT: L'entrada a totes les sessions i activitats és gratuïta, a excepció de la gala d'inauguració i la de cloenda, per a les quals cal invitació o acreditació de premsa.
PREMIS
VENUS de Badalona i 3.000 euros – Premi a la millor pel·lícula
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi a la millor pel·lícula de ficció
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi al millor documental
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi a la millor animació
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi a la millor pel·lícula experimental
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi a la millor producció catalana
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi per la convivència
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi drets humans
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi a la millor producció de Badalona
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi als valors
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi al millor curtmetratge de l'Estat espanyol per votació popular del públic
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi especial del jurat
VENUS de Badalona i 1.000 euros – Premi especial del públic
VENUS de Badalona – Premi al millor videoclip
Premis especials
Premi a la millor pel·lícula de la Unió Europea
Premi al millor curtmetratge emès al programa de televisió FILMETS (2010-2011)
Premi especial al millor curtmetratge relacionat amb el món del còmic
Premi a les millors interpretacions masculina i femenina
Premi a la millor música original
TÍTOLS DESTACATS
Aquestes són algunes de les pel·lícules del Programa Internacional a competició de Filmets 2011 que destaquen pel seu palmarès internacional. (Trobareu totes les fitxes i sinopsis dels curtmetratges de Filmets 2011 al Catàleg Oficial, disponible per descarregar en format pdf al web www.festivalfilmets.cat.)
Molts dels curtmetratges seleccionats tenen un palmarès excepcional, guanyadors o nominats a l'Oscar, als premis BAFTA, als Goya, als premis Gaudí, al festival de Sundance, al festival de Clermont-Ferrand, al Circuito Off de Venècia, a la Berlinale, a Cannes o al WSFF de Toronto. A més, el Filmets Badalona Film Festival 2011 també projectarà els treballs d'autors independents, d'estudiants d'escoles de cinema i seleccions de les distribuïdores europees més destacades.
HORARIS DE PROJECCIONS
Divendres, 4 de novembre
22.00 hores – Teatre Zorrilla – SESSIÓ INAUGURAL (entrada amb invitació)
Dissabte, 5 de novembre
10.00 hores – Teatre Zorrilla – BADALONA EN CURT
17.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 1
17.00 hores – Teatre El Círcol – PROGRAMA INTERNACIONAL 2
17.30 hores – Botiga OKEY – Master class STOP MOTION
19.00 hores – Teatre El Círcol – PROGRAMA INTERNACIONAL 3
19.30 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 4 – Manifest
21.30 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 5
00.00 hores – Teatre El Círcol – PROGRAMA INTERNACIONAL 6 – Sessió golfa
Diumenge, 6 de novembre
12 .00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 7 – Filmets en família
12.30 hores – El Círcol – PROGRAMA INTERNACIONAL 7 – Filmets en família
16.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 8 – Filmets en forma
17.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 9 – Videoclips
19.30 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 10 – Cinema i música: el Quebec
Concert: NICOLAS PELLERIN ET LES GRANDS HURLEURS
Dilluns, 7 de novembre
10.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 11 – Filmets jove
10.00 hores – Teatre El Círcol – PROGRAMA INTERNACIONAL 12 – Filmets jove
17.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 13 – Filmets per la convivència
19.00 hores – FNAC Arenas – Curts catalans
19.30 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 14 – Filmets drets humans
22.00 hores Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 15
Dimarts, 8 de novembre
10.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 16 – Filmets jove
11.00 hores – Teatre El Círcol – FILMETS PER A TOTHOM
16.30 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 17
19.00 hores – FNAC Arenas – Palmarès 2010
19.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 18
21.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 19
Dimecres, 9 de novembre
10.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 20 – Filmets jove
10.00 hores – Teatre El Círcol – PROGRAMA INTERNACIONAL 21 – Filmets jove
17.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 22
19.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 23
21.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 24
Dijous, 10 de novembre
10.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 25 – Filmets jove
10.00 hores – Teatre El Círcol – PROGRAMA INTERNACIONAL 26 – Filmets jove
17.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 27
19.00 hores – Teatre Zorrilla – CINEMA HISTÒRIC – Joan Vidal i Toni Planells
20.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 28
Divendres, 11 de novembre
10.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 29 – Filmets jove
10.00 hores – Teatre El Círcol – PROGRAMA INTERNACIONAL 30 – Filmets jove
17.00 hores – Hall Zorrilla – FILMETS CORNER – Taula rodona: Qui compra què?
19.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 31 – La mar de Filmets: cinema de la Mediterrània
21.00 hores – Teatre Zorrilla – PROGRAMA INTERNACIONAL 32
Dissabte, 12 de novembre
12.00 hores – FNAC Arenas – Filmets en família
17.00 hores – FNAC Arenas – Filmets en família
17.00 hores – Teatre El Círcol – Esplai Filmets
21.00 hores – Teatre Zorrilla – NIT DE LES VENUS (entrada amb invitació)
Diumenge, 13 de novembre
17.00 hores – Teatre El Círcol – Palmarès Festival 2011
ACREDITACIONS DE PREMSA
Els mitjans de comunicació podran accedir a totes les projeccions de Filmets 2011 mitjançant l'acreditació de premsa. L'acreditació també dóna dret a assistir a les gales d'inauguració i cloenda, per a les quals és imprescindible mostrar l'acreditació.
Podeu sol·licitar l'acreditació al correu electrònic premsa@badalonacom.cat (indiqueu nom, cognom, mitjà de comunicació i telèfon).
PATROCINADORS I COL·LABORADORS DE FILMETS BADALONA FILM FESTIVAL 2011
Patrocinadors
Institut General de les Indústries Culturals – Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya - Direcció General de Política Lingüística – Diputació de Barcelona – Ministerio de Cultura ICAA – IKEA Badalona - La Vanguardia – Fomento de Construcciones y Contratas, S.A. – La Caixa – Vidal Grup - Condis Guifré – Televisió de Catalunya / TV3 - Xarxa de Televisions Locals – Televisió Badalona - Oficina Québec Barcelona
Col·laboradors
Rafael Hoteles Badalona – Parxet - Comas – Fundació DAMM – Badagres – Cazcarra Image Group– Catalan Films & TV – CI&VI Festivals de Catalunya – Cambra de la Propietat Urbana de Badalona – Videolab – Tusgsal - Federació Catalana d'Ong pels drets humans - M.B. Motors - FNAC Arenas - Miguel Díaz – Acadèmia del Cinema Català – Megacine – Mundo Publicidad – Badalona Cultura – Teatre Zorrilla Badalona – El Círcol – Cor de Marina – Màgic Badalona - Voluntaris Badalona – Spanair - Ràdio Ciutat de Badalona – Bétulo – Danone – Pasquier Recondo – Sala 2 Restaurante – Bar El Círcol – Barnarock.com – Josep M. Florista – Museu de Badalona – Centre Comercial del Carrer del Mar - Centre Comerç Canonge Baranera - Ejeda - Filmotech - Microgestió - Factoria Filmets – The Crypts – Amics del Teatre Zorrilla - Amics de la Música de Badalona – Escola d'Art Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona – Aula d'extensió universitària per a la gent gran de Badalona – Plataforma Social i Cultural de la Gent Gran de Badalona – Mèdit – BCN Sports Film – Subtravelling – l'Alternativa - Mits Informàtica – l'Office national du film du Canada – Le Musée de la civilisation de Québec – Eureka! Productions – Air Transat – SODEC, Ministère de la Culture
FILMETS Badalona Film Festival està organitzat per l'Ajuntament de Badalona amb la producció de Badalona Comunicació

Premsa i Comunicació
Bàrbara Sedó | 647 176 516 | premsa@badalonacom.cat
FILMETS Badalona Film Festival 2011 | del 4 al 13 de novembre
www.festivalfilmets.cat | Tel. 93 497 40 00

 

 

 



<< Tornar