REDES


 


04/10/2010





Compartir aquesta notícia en

 

 



La 36ª edició de FILMETS arriba amb més de 30 sessions

foto


Suècia, amb la col·laboració del Swedish Film Institute, país convidat del FILMETS 2010

La 36a edició del FILMETS BADALONA FILM FESTIVAL, que se celebrarà del 5 al 13 de novembre de 2010, compta amb les seus oficials del Teatre Zorrilla i el Teatre el Círcol, així com amb la col·laboració del Cor de Marina i la FNAC Diagonal Mar.

En el Programa Internacional, eix central del festival com a secció oficial a competició, es projectaran 232 curtmetratges provinents de 57 països participants. Les obres programades per a les 28 sessions competitives del Programa Internacional han estat seleccionades d'entre els més de 1.500 curtmetratges inscrits. Durant aquestes sessions, gratuïtes i obertes al públic, tindran lloc les habituals cites amb Filmets en família, Manifest, Sessió Golfa, Cinema i Gastronomia: Suècia, Filmets Jove, Cinema històric o Filmets per la convivència.

El festival serà de nou un punt de trobada de directors i realitzadors de curtmetratges d'arreu del món, i comptarà amb la presència de cineastes i representants de festivals dels Estats Units d'Amèrica, Itàlia, Grècia, França, Suècia, Corea del Sud, Xile, Brasil, Alemanya i Bèlgica, entre d'altres. 

L'entrada a totes les sessions de projeccions i activitats paral·leles és gratuïta. Per a les nits d'Inauguració i Cloenda cal invitació o acreditació de premsa.

NOVETATS
FILMETS Badalona Film Festival es presenta enguany amb una readaptació del nom del festival, potenciant la marca FILMETS i la marca Badalona, i alhora internacionalitzant el seu nom.
Destaca també el marc de col·laboració que s'ha establert entre el festival i l'Acadèmia del Cinema Català. L'actor Roger Coma presideix del Jurat Oficial Internacional de Filmets 2010, en representació de l'Acadèmia, que amb aquesta col·laboració aposta fermement pel futur del curtmetratge produït a Catalunya.
Respecte la programació, la principal novetat és la secció Filmets Jove, amb noves sessions per a estudiants de Primària, paral·leles a les sessions per a estudiants de Secundària, totes elles amb films a competició del Programa Internacional del festival.
La sessió Cinema i Gastronomia, una de les més esperades pel públic, estarà dedicada a la cinematografia de Suècia, gràcies a la col·laboració del SWEDISH FILM INSTITUTE d'Estocolm i amb la presència d'Andreas Fock, Responsable de Festivals d'aquesta institució. En aquesta sessió competitiva es projectarà, entre d'altres, el curtmetratge suec INCIDENT BY A BANK, millor curtmetratge a la Berlinale 2010. (Cinema i Gastronomia: Suècia. Diumenge 7 de novembre a les 19.30h, Teatre Zorrilla).
També es durà a terme Filmets Corner, punt de trobada gratuït per a professionals i interessats en la indústria cinematogràfica, amb la presència de destacades personalitats per debatre entorn al tema "Els curtmetratges i la televisió". Co-organitza Catalan Films & TV i CI&VI Festivals de Catalunya (Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo). (Divendres 12 de novembre a les 17h, Hall del Teatre Zorrilla).
I els més interessats podran asistir lliurement a la Master Class sobre el gènere documental "Dels Lumière al Youtube" (inscripció gratuïta amb nom, cognoms, mail i telèfon dels participants a l'adreça HYPERLINK "mailto:filmets@badalonacom.cat" filmets@badalonacom.cat). (Divendres 12 novembre, de 10h a 13h, Hall del Teatre Zorrilla).

PROGRAMA D'ACTIVITATS

- PROGRAMA INTERNACIONAL (SECCIÓ OFICIAL A COMPETICIÓ): 28 sessions amb 232 pel·lícules, entre el 6 i 13 de novembre al Teatre Zorrilla i al Círcol Catòlic (veure horaris més avall).

- FILMETS JOVE: Sessions matinals per a alumnes de Primària (Círcol Catòlic) i de Secundària (Teatre Zorrilla), amb pel·lícules a competició seleccionades del Programa Internacional. Amb un gran èxit de convocatòria, les localitats ja estan esgotades per a les 6 sessions de Filmets Jove 2010. (Veure horaris més avall).

- FILMETS EN FAMÍLIA: Programació especial per gaudir en família, en companyia de petits i grans, amb gran presència dels millors curts d'animació internacionals. (Diumenge 7 de novembre a les 12h al Teatre Zorrilla).

- CINEMA I GASTRONOMIA: dedicada a la cinematografia de Suècia, amb a la col·laboració del SWEDISH FILM INSTITUTE (Diumenge 7 de novembre a les 19.30h al Teatre Zorrilla).

- LA MAR DE FILMETS: CINEMA DE LA MEDITERRÀNIA. Programació especial de 6 curtmetratges nascuts a la vora del Mediterrani. (Divendres 12 de novembre, 19h al Teatre Zorrilla).

- MANIFEST: El Programa Internacional compta amb la sessió especial Manifest, amb una selecció de 6 curtmetratges de temàtica o rerefons polític. D'entre els curts programats destaca la producció catalana ELS ANYS DE SILENCI, de Marcel Leal, situada en temps de postguerra. (Dissabte 6 de novembre a les 19h al Teatre Zorrilla).

- GOLFA. La selecció a competició també compta amb la Sessió Golfa, amb una tria específica de 12 curts per al públic més noctàmbul i cràpula. Títols com SATAN, JESUS & ELVIS; L'HOMME À LA GORDINI i FLASHER GIRL ON TOUR faran les delícies del galliner. (Dissabte 6 de novembre, 00:00h, al Círcol).

- BADALONA EN CURT: Projecció d'una selecció de pel·lícules i vídeos d'autors badalonins, fora del Programa Internacional. (Diumenge 7 de novembre a les 17h al Teatre Zorrilla).

- CINEMA HISTÒRIC: La novena edició de Cinema Històric que el Museu de Badalona ofereix dins el festival Filmets està dedicada al fons d'Agustí Argelich Gironès. Es tracta d'una selecció de pel·lícules de ficció, animació i documentals realitzades entre els anys 1970 i 1980. (Teatre Zorrilla, dijous 11 de novembre, 19h. I Cor de Marina, divendres 12 de novembre 19:30h).

- FILMETS ES MOU:
- Els dies 8, 9 i 10 de novembre a les 18h, a l'FNAC de Diagonal Mar es durà a terme una selecció especial de Curts Catalans 2010, entrada lliure.
- Dilluns 22 i dimarts 23 de novembre a les 18h, a l'FNAC del Diagonal Mar, es podrà asistir a la Sessió Palmarès 2009, amb els curts guanyadors de la darrera edició de Filmets.
- Filmets als barris. Amb l'objectiu d'acostar el món del curtmetratge i de fer conèixer el Festival Filmets a tots els barris de la ciutat, durant les setmanes prèvies al Festival es projectaran als centres cívics i a les bibiloteques de Badalona unes sessions gratuïtes de cinema, amb les sessions Palmarès Filmets i Filmets Infantil.

- FILMETS PER LA CONVIVÈNCIA: Projecció de curtmetratges que tracten històries de ficció sobre la immigració i la convivència. Després de l'èxit de 2009, continuem amb doble programació i gairebé 4 hores de projecció (Dilluns 8 de novembre, a les 17h i a les 19h al Teatre Zorrilla).

- MASTER CLASS sobre el gènere documental "Dels Lumière al Youtube". Una visió particular sobre l'evolució del gènere documental, des dels inicis fins a les modalitats més actuals. Els pioners, Vertov, Flaherty. Els models clàssics, convencionals, alternatius… El docudrama. El fake, o mockumentary (falsos documentals), els documentals creatius, el fenomen Youtube…La sessió inclourà la visualització d'un ventall d'extractes il·lustratius. (inscripció gratuïta amb nom, cognoms, mail i telèfon dels participants a l'adreça HYPERLINK "mailto:filmets@badalonacom.cat" filmets@badalonacom.cat). (Divendres 12 novembre, de 10h a 13h, Hall del Teatre Zorrilla).
- FILMETS CORNER: punt de trobada gratuïta per a professionals i interessats en la indústria cinematogràfica, amb la presència de destacades personalitats per debatre entorn al tema "Els curtmetratges i la televisió". Co-organitza Catalan Films & TV i CI&VI Festivals de Catalunya (Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo). (Divendres 12 de novembre a les 17h, Hall del Teatre Zorrilla).

JURAT INTERNACIONAL

El Jurat Internacional està presidit per l'actor Roger Coma, actor i membre de l'Acadèmia del Cinema Català. I integrat per Efthyia Zymvragaki (fotògrafa i Màster en produccions artístiques i d'investigació), Angelo Orlando (actor, guionista, director, autor teatral i escriptor), Alexia Muiños (actriu i directora de teatre i cinema), i Jordi Canchales (Responsable de producció i coordinació del Fastcurt).

DADES D'INTERÈS

- INAUGURACIÓ: Filmets 2010 s'inaugura el divendres 5 de novembre a les 22h al Teatre Zorrilla.

- CLOENDA: La cerimònia de cloenda (Nit de les Venus) tindrà lloc el dissabte 13 de novembre a les 21.00h al Teatre Zorrilla.

- ADRECES: Les projeccions es duran a terme al Teatre Zorrilla (Canonge Baranera, 17, Badalona), al Círcol Catòlic (Sant Anastasi, 2, Badalona) i al Cor de Marina (Rambla, 11. Badalona).

- ACCÉS GRATUÏT: L'entrada a totes les sessions i activitats és gratuïta, a excepció de la gala d'inauguració i cloenda, a les que es podrà assistir mitjançant invitació o acreditació.

- PREMIS:
VENUS de Badalona i 3.000 euros a la millor pel·lícula
VENUS de Badalona i 1.000 euros a la millor ficció
VENUS de Badalona i 1.000 euros al millor documental
VENUS de Badalona i 1.000 euros a la millor animació
VENUS de Badalona i 1.000 euros al millor film experimental
VENUS de Badalona i 1.000 euros a la millor producció catalana
VENUS de Badalona i 1.000 euros al millor curt d'un director menor de 25 anys
VENUS de Badalona i 1.000 euros - Per la convivència
VENUS de Badalona i 1.000 euros a la millor producció de Badalona
VENUS de Badalona i 1.000 euros - Premi als valors (Novetat Filmets 2010)
VENUS de Badalona i 1.000 euros al millor curtmetratge de l'Estat Espanyol per votació popular del públic
(Novetat Filmets 2010)
VENUS de Badalona i 1.000 euros - Premi especial del Jurat
VENUS de Badalona i 1.000 euros - Premi especial del públic

Premis especials
Premi a la millor pel·lícula Unió Europea. Premi al millor curtmetratge emès al programa de televisió FILMETS (2009-2010). Premi a les millors interpretacions masculina i femenina. Premi a la millor banda sonora original. Premi un any de cinema gratis.

TÍTOLS DESTACATS. Sol·licitud de material gràfic/audiovisual a premsa@badalonacom.cat

Aquestes són algunes de les pel·lícules del Programa Internacional a Competició de Filmets 2010 que destaquen pel seu palmarès internacional. Trobareu totes les fitxes i sinopsis dels curtmetratges de Filmets 2010 al Catàleg Oficial, disponible per a descarregar en pdf al web HYPERLINK "http://www.festivalfilmets.cat" www.festivalfilmets.cat

Molts dels curtmetratges seleccionats tenen un palmarès excepcional, guanyadors o nominats a l'Oscar, premis BAFTA, als Goya, als premis Gaudí, Sundance, Clermont-Ferrand, Circuito Off de Venecia o WSFF de Toronto. A més, el Filmets Badalona Film Festival també projectarà els treballs d'autors independents, d'estudiants d'escoles de cinema i de les distribuïdores europees més destacades.

FICCIÓ
INCIDENT BY A BANK Suècia, 2009. 10'. Direcció i guió: Ruben Östlund
BETTY B. & THE THE'S Alemanya, 2009. 13'. Direcció i guió: Felix Stienz
LA PARTITA LENTA Itàlia, 2009. 10'.Direcció: Paolo Sorrentino
DOIDO LELÉ Brasil, 2009. 17'10".Direcció i guió: Ceci Alves Dos Santos Vivas
HURLEMENT D'UN POISSON França, 2010. 20'. Direcció i guió: Sébastien Carfora

ANIMACIÓ
LOGORAMA França, 2009. 16'. Direcció: H5, François
KINEMATOGRAPH Polònia, 2009. 12'. Direcció: Tomek Baginski
LA MAISON EN PETITS CUBES Japó, 2008.12'03''. Direcció: Kunio Kato
ALMA Espanya, 2009. 5'. Direcció i guió: Rodrigo Blaas

DOCUMENTAL
NID HEI CHO Suïssa, 2009. 17'10". Direcció i guió: Thaïs Odermatt
MAMA, L'CHAIM! Estats Units d'Amèrica, 2008. 5'. Direcció: Elkan Spiller

EXPERIMENTAL
GERMANIA WÜRST Alemanya, 2008. 10'47". Direcció i guió: Volker Schlecht
STRETCHING França, 2009. 4'30". Direcció i guió: François Vogel
THE HOMOGENICS Catalunya, 2010. 3'30". Direcció i guió: Gerard Freixes

CURTMETRATGES CATALANS
ELS ANYS DE SILENCI Catalunya, 2009. 19'. Ficció. Direcció: Marcel Leal
EL SO DE L'ÀNIMA Catalunya, 2010. 7'55". Animació. Direcció: Sergi Espada i Alejandro Guido

HORARIS FILMETS 2010

Divendres 5
22.00 Teatre Zorrilla. SESSIÓ INAUGURAL. *Entrada amb invitacio
Dissabte 6
17.00 h   Teatre  Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 1 
17.00 h Teatre El Círcol PROGRAMA INTERNACIONAL 2 
19.00 h Teatre El Círcol PROGRAMA INTERNACIONAL 3
19.00 h Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 4 Manifest
21.00 hTeatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL  5
00.00 h Teatre El Círcol PROGRAMA INTERNACIONAL  6 Golfa

Diumenge 7

12.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 7 Filmets en família

17.00 Teatre Zorrilla BADALONA EN CURT

19.30 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 8 Cinema i gastronomia: Suècia

Dilluns 8

10.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 9 Filmets jove

17.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 10 Filmets per la Convivència, 1a part

18.00 FNAC Diagonal Mar SESSIÓ PALMARÈS 2009

19.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 11 Filmets per la convivència, 2na part

21.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 12

Dimarts 9

10.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 13 Filmets jove

10.00 Teatre El Círcol FILMETS PER A TOTHOM!

17.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 14

18.00 FNAC Diagonal Mar SESSIÓ PALMARÈS 2009

19.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 15

21.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 16
Dimecres 10

10.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 17 Filmets jove

10.00 Teatre El Círcol PROGRAMA INTERNACIONAL 18 Filmets jove

17.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 19

18.00 FNAC Diagonal Mar Sessió curts catalans 2010

19.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 20

21.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 21

Dijous 11

10.00 Teatre El Círcol PROGRAMA INTERNACIONAL 22 Filmets jove

17.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 23

19.00 Teatre Zorrilla CINEMA HISTÒRIC

21.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 24

Divendres 12

10.00 – 13.00hHall Zorrilla Master class sobre el gènere documental: "Dels Lumière al youtube"

10.00 Teatre El Círcol PROGRAMA INTERNACIONAL 25 Filmets jove

17.00 Hall Zorrilla FILMETS CORNER Taula rodona: els curtmetratges i la TV.

19.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 26 La mar de Filmets: Cinema de la Mediterrània

19.30 Cor de Marina CINEMA HISTÒRIC

21.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 27
Dissabte 13

17.00 Teatre El Círcol Esplai Filmets
18.30 Teatre El Círcol Esplai Filmets

16.00 Teatre Zorrilla PROGRAMA INTERNACIONAL 28
21.00 Teatre Zorrilla NIT DE LES VENUS *Entrada amb invitació

ACREDITACIONS DE PREMSA

Els mitjans de comunicació podran accedir a totes les projeccions de Filmets 2010 mitjançant l'acreditació de Premsa. L'acreditació també dóna dret a assistir a les gales d'inauguració i cloenda, per a les quals és imprescindible mostrar invitació o acreditació.
 
Podeu sol·licitar l'acreditació al correu electrònic HYPERLINK "mailto:premsa@badalonacom.cat" \t "_blank" premsa@badalonacom.cat (indiqueu nom, cognom, mitjà de comunicació i telèfon).

PATROCINADORS I COL·LABORADORS DE FILMETS 2010 BADALONA FILM FESTIVAL

Patrocinen
Institut General de les Indústries Culturals – Secretaria de Política Lingüística – Secretaria per a la Immigració – Diputació de Barcelona – Ministerio de Cultura ICAA – IKEA Badalona - La Vanguardia – Fomento de Construcciones y Contratas, S.A. – La Caixa – Digest Centre Mèdic – BMW Litoral Motor – Televisió de Catalunya / TV3 - Xarxa de Televisions Locals – Televisió Badalona.

Col·laboren
Rafael Hoteles Badalona – Parxet- Comas – Fundació DAMM – Badagres – Cazcarra – Catalan Films & TV – CI&VI Festivals de Catalunya –Cambra de la Propietat Urbana de Badalona – Videolab – Miguel Díaz – Acadèmia del Cinema Català – Megacine – Mundo Publicidad – Badalona Cultura – Teatre Zorrilla Badalona – El Círcol – Cor de Marina – Voluntaris de Badalona – Ràdio Ciutat de Badalona – Bétulo – Danone – Pasquier Recondo – Sala 2 Restaurante – Bar el Círcol – Barnarock.com – badaweb – Josep M. Florista – MuseuBadalona – FNAC – Factoria Filmets – The Crypts – Amics del Teatre Zorrilla - Amics de la Música de Badalona – Escola d'Art Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona – Aula d'extensió universitària per a la gent gran de Badalona – Plataforma Social i Cultural de la Gent Gran de Badalona – Swedish Film Institute – Mèdit – Fastcurt – Cortoons – BCN Sports Film – Subtravelling – l'Alternativa - Mits Informàtica – Barcelona Visió.

 

 

 



<< Tornar