REDES


 


24/10/2011





Compartir aquesta notícia en

 

 



FILMETS BADALONA FILM FESTIVAL OMPLE LA CIUTAT DE CURTMETRATGES I LA CONVERTEIX EN SEU DEL PRIMER MERCAT DEL CURTMETRATGE CATALÀ

foto 

És l'edició dels rècords: més curts participants, més integrants en secció Oficial i més representació d'autors badalonins
FILMETS Badalona Film Festival, que arriba a la ciutat el proper 4 de novembre, consolida el seu paper destacat dins el circuit internacional del curtmetratge. En aquesta 37a edició hi han participat 2.702 curtmetratges, 1.200 més que l'any passat, provinents de 44 països. 293 produccions han estat seleccionades per participar a la secció Oficial. 34 d'aquestes pel·lícules són en català i unes altres 95 han estat subtitulades a la llengua catalana. Aquest any, hi ha hagut un rècord de participació d'autors badalonins, que han estat 20.
Una de les principals novetats que neix aquest any en el marc de FILMETS Badalona Film Festival és la marca MerCAT-in, 1r Mercat del Curtmetratge Internacional i Català. El MerCAT-in permetrà als professionals que assisteixin al festival entre el 7 i l'11 de novembre consultar les darreres produccions catalanes i les pel·lícules de la secció Oficial del festival. D'aquesta manera, FILMETS Badalona Film Festival vol promoure la revitalització de la indústria del curtmetratge convertint Badalona, un any més, en punt de trobada de professionals de tot el món.
A partir del 4 de novembre i fins el 13 del mateix mes les seus oficials del festival, el Teatre Zorrilla i el Teatre El Círcol, acolliran 32 sessions de projeccions gratuïtes i obertes al públic. En aquestes sessions els espectadors podran consumir projectes audiovisuals en curt dels gèneres de ficció, animació, documental, experimental i la novetat d'aquest any, els videoclips. Altres novetats es trobaran també en les sessions especials en què el festival projectarà curtmetratges de Drets Humans, En forma o Videoclips, entre d'altres, que se sumaran a les sessions habituals de Filmets per la convivència, Filmets en família, Golfa o Manifest. A més, totes les biblioteques de la ciutat, la FNAC Arenas i l'estació de metro de Plaça Universitat seran seus complementàries de les projeccions del festival.
D'altra banda, aquest any el Quebec visita el festival com a filmografia convidada. Cinema i música francòfona vinguda de l'altra banda de l'Atlàntic. Des del Quebec, també, arriba Danny Lennon, programador i distribuïdor, amb qui el festival escalfarà motors el dia 3 de novembre amb una Master Class a l'ESCAC de Barcelona. Una segona Master Class, en aquest cop d'Stop Motion, a càrrec de Marc Riba i Anna Solanas, arribarà el dia 5 de novembre.

 

 



<< Tornar