REDES


 


04/10/2010





Compartir aquesta notícia en

 

 



Més de 2.000 persones visiten Filmets 2010 el primer cap de setmana del festival

foto


Aquesta setmana i fins dissabte 13, Filmets 2010 continua amb la seva Programació Internacional de curts a competició, les sessions especials de Filmets Jove, Filmets per la Convivència, Cinema Històric, Master Class dedicada al gènere documental i Filmets Corner-Taula Rodona sobre la relació dels curtmetratges i la televisió.

Tots aquests actes i projeccions tindran lloc després d’un primer cap de setmana amb un èxit de públic sense precedents. Més de 2.000 persones han assistit al Teatre Zorrilla i al Teatre Círcol entre divendres 5 i diumenge 7, en sessions com la Inaugural, la sessió Manifest, la sessió Golfa, Filmets en Família i Cinema i Gastronomia: Suècia. (Adjuntem fotografies. Peu de foto de la Sessió de Suècia a l’escenari: Andreas Fock, Responsable de Festivals del SWEDISH FILM INSTITUTE d’Estocolm).

 

FILMETS JOVE. Entre el dilluns 8 i el divendres 12, el Teatre Zorrilla rebrà els estudiants dels centres de Secundària, i el Teatre Círcol rebrà els estudiants de Primària. L’aforament ja és ple per a tots els dies i sessions, totes elles amb films a competició del Programa Internacional del festival.

FILMETS PER LA CONVIVÈNCIA. Projecció de curtmetratges que tracten històries de ficció sobre la immigració i la convivència. Després de l’èxit de 2009, continuem amb doble programació i gairebé 4 hores de projecció (Dilluns 8 de novembre, a les 17h i a les 19h al Teatre Zorrilla).

CINEMA HISTÒRIC: La novena edició de Cinema Històric que el Mu­seu de Badalona ofereix dins el festival Filmets està dedicada al fons d’Agustí Argelich Gironès. Es tracta d’una selecció de pel·lícules de ficció, animació i documentals realitzades entre els anys 1970 i 1980. (Teatre Zorrilla, dijous 11 de novembre, 19h. I Cor de Marina, divendres 12 de novembre 19:30h).

MASTER CLASS sobre el gènere documental “Dels Lumière al Youtube”. Una visió particular sobre l’evolució del gè­nere documental, des dels inicis fins a les modalitats més actuals. Els pioners, Vertov, Flaherty. Els models clàssics, convencio­nals, alternatius… El docudrama. El fake, o mockumentary (falsos documentals), els do­cumentals creatius, el fenomen Youtube…La sessió inclourà la visualització d’un ven­tall d’extractes il·lustratius. (inscripció gratuïta amb nom, cognoms, mail i telèfon dels participants a l’adreça filmets@badalonacom.cat). (Divendres 12 novembre, de 10h a 13h, Hall del Teatre Zorrilla).

FILMETS CORNER: punt de trobada gratuïta per a professionals i interessats en la indústria cinematogràfica, amb la presència de destacades personalitats per debatre entorn al tema “Els curtmetratges i la televisió”. Co-organitza Catalan Films & TV i CI&VI Festivals de Catalunya (Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo). (Divendres 12 de novembre a les 17h, Hall del Teatre Zorrilla).

ALTRES DADES D’INTERÈS:

- CLOENDA: La cerimònia de cloenda i entrega de premis (Nit de les Venus) tindrà lloc el dissabte 13 de novembre  a les 21.00h al Teatre Zorrilla. Per accedir-hi cal mostrar invitació o acreditació de premsa.

- ADRECES: Les projeccions es duran a terme al Teatre Zorrilla (Canonge Baranera, 17, Badalona), al Círcol Catòlic (Sant Anastasi, 2, Badalona) i al Cor de Marina (Rambla, 11. Badalona).

- ACCÉS GRATUÏT: L’entrada a totes les sessions i activitats és gratuïta, a excepció de la gala d’inauguració i cloenda, on cal mostrar invitació o acreditació de premsa.

- JURAT INTERNACIONAL està presidit per l’actor Roger Coma, actor i membre de l’Acadèmia del Cinema Català. I integrat per Efthyia Zymvragaki (fotògrafa i Màster en produccions artístiques i d’investigació), Angelo Orlando (actor, guionista, director, autor teatral i escriptor), Alexia Muiños (actriu i directora de teatre i cinema), i Jordi Canchales (Responsable de producció i coordinació del Fastcurt).

- PREMIS:

VENUS de Badalona i 3.000 euros a la millor pel·lícula

VENUS de Badalona i 1.000 euros a la millor ficció

VENUS de Badalona i 1.000 euros al millor documental

VENUS de Badalona i 1.000 euros a la millor animació

VENUS de Badalona i 1.000 euros al millor film experimental

VENUS de Badalona i 1.000 euros a la millor producció catalana

VENUS de Badalona i 1.000 euros al millor curt d’un director menor de 25 anys

VENUS de Badalona i 1.000 euros - Per la convivència

VENUS de Badalona i 1.000 euros a la millor producció de Badalona

VENUS de Badalona i 1.000 euros -  Premi als valors (Novetat Filmets 2010)

VENUS de Badalona i 1.000 euros al millor curtmetratge de l’Estat Espanyol per votació popular del públic (Novetat Filmets 2010)

VENUS de Badalona i 1.000 euros - Premi especial del Jurat

VENUS de Badalona i 1.000 euros - Premi especial del públic

Premis especials. Premi a la millor pel·lícula Unió Europea. Premi al millor curtmetratge emès al programa de televisió FILMETS (2009-2010). Premi a les millors interpretacions masculina i femenina. Premi a la millor banda sonora original. Premi un any de cinema gratis.

 

foto

foto

 

 



<< Tornar