REDES


 


28/09/2010





Compartir aquesta notícia en

 

 



Novetats FILMETS 2010

FILMETS Badalona Film Festival es presenta aquest amb algunes novetats respecte l'any passat.
La primera és l'adaptació del nom del festival, potenciant la marca Filmets i la marca Badalona, i a la vegada internacionalitzant el seu nom.

Respecte la programació, les principals novetats d'enguany és la secció Filmets Jove amb les noves sessions per estudiants de primària, paral·leles a les sessions per estudiants de secundària,
totes elles competitives del programa internacional del festival.

Se celebraran les tradicionals sessions de cinema infantil, Golfa, Manifest (cinema polític), La mar de filmets, cinema de la mediterrània, Filmets es mou, a les biblioteques i centres cívics, Filmets a la FNAC, Cinema Històric, que recupera filmacions dels anys 70 i 80 rodats en 8 mm, Súper-8 i 16 mm.

La sessió Cinema i gastronomia, una de les més esperades pel públic, estarà dedicada a la cinematografia de Suècia, gràcies a la col·laboració del SWEDISH FILM INSTITUTE. En aquesta sessió competitiva, es projectarà, entre d'altres, el curtmetratge INCIDENT BY A BANK, millor curtmetratge a la Berlinale 2010.

També tindrà lloc una taula rodona amb la presència de destacats professionals del món de la TV, el cinema i de la distribució, així com trobades de realitzadors, i tallers  de guions cinematogràfics i de caracterització i maquillatge.

Enguany, el jurat oficial internacional està integrat per Roger Coma, actor i president del jurat en nom de l'ACC, Alexia Muiños, realitzadora i actriu, Jordi Chanchales (Fastcurt), Angelo Orlando, director (Itàlia) i Efthymia Zymvragaki, fotògrafa (Grècia).

FILMETS Badalona Film Festival és membre de la CI&VI, Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya. Per l'organització del festival el festival té el suport i la col·laboració de diferents festivals (MEDIT, CORTOONS Roma, BRUSSELLES, TRÈS COURTS, SUBTRAVELLING, CRYPSHOW, etc), així com de CATALAN FILMS i de l'Acadèmia del Cinema Català.

Entre la programació destaquen LOGORAMA i UNE MAISON EN PETITS CUBES, guanyadores de l'Òscar 2010 i 2009 respectivament, diversos curtmetratges nominats en els gèneres d'animació, documental i de ficció, així com curtmetratges guanyadors de primers premis en els festivals més prestigiosos d'arreu del món (Sundance, Clermont-F, Venècia, Alcalà de Henares, Cannes, Berlín, Toronto, etc).

 

 

 



<< Tornar